Laten we het over seks hebben
De moderne samenleving wil ons laten geloven dat jongeren seksueel actief kunnen zijn als ze vinden dat ze daar aan toe zijn en dat, als ze de juiste voorzorgs-maatregelen nemen, alles prima is, maar de feiten vertellen een ander verhaal!
Modern onderzoek heeft opzienbarende nieuwe informatie aan het licht gebracht over de invloed van seksualiteit op onze hersenen. Daardoor verandert letterlijk het brein en het gedachteproces en beïnvloedt het zelfs toekomstige beslissingen.
Tegen zwangerschap of seksueel over-draagbare aandoeningen, kan men zich beschermen, maar niet tegen de emotionele en psychische gevolgen! Dit risico van seks heeft een enorm effect op de levens en de toekomst van jonge mensen. Hierover is in dit boek lezen.
De schrijvers hadden een aantal vragen:
• Hoe kan het dat vrouwen die geen maagd meer waren toen ze trouwden veel meer kans hebben om te scheiden?
• Hoe komt het, dat getrouwde stellen hoger scoren bij tevredenheid-onderzoek dan personen die één of meerdere seksuele partners (gehad) hebben?
• Waarom hebben seksueel actieve jong-eren meer kans om depressief te worden dan hun leeftijdsgenoten die niet seksueel actief zijn?
• Waarom hebben stellen die samenwonen vier keer zoveel kans op ontrouw in hun relatie en gedrag dat de relatie negatief kan beïnvloeden door jaloezie, schuld, oneerlijkheid, enz., dan getrouwde stellen?

Het “monogame molecuul” voor een gezond seksueel leven.

Volgens de wetenschappers geven de onderzoeken op het gebied van de neurowetenschap hier duidelijke en opzienbarende verklaringen voor. Uit een enorme hoeveelheid wetenschappelijke gegevens blijkt dat:
• het brein door seksuele activiteit chemische stoffen aanmaakt, die partners emotioneel met elkaar verbindt;
• het verbreken van deze verbinding depressie veroorzaakt en het moeilijker maakt om zich in de toekomst met iemand anders te verbinden;
• de chemische stoffen die tijdens seks in de hersenen vrijkomen, verslavend kunnen zijn;
•  de hersenen pas volledig volgroeid zijn op de leeftijd van 25 jaar.
Pas op voor chemische binding
Ouders en hulpverleners hebben nu harde feiten om jongeren te waarschuwen voor fouten die hun leven ongunstig kunnen veranderen.
'Verstrikt' kan uitstekend gebruikt worden in de lessen seksuele voorlichting en maatschappelijke vorming op scholen voor voortgezet onderwijs. Op heldere wijze wordt uitgelegd wat de gevolgen zijn van verschillende vormen van gedrag en relaties. Elk hoofdstuk eindigt met vragen en discussiepunten.

Een gewaarschuwd mens geldt voor twee!
“Verstrikt”, geschreven door Dr. McIlhaney & Dr. McKissic Bush,ISBN 9789063181604, is een uitgave van Bijbel&Onderwijs.
www.bijbelenonderwijs.nl <http://www.bijbelenonderwijs.nl>
printvriendelijke afdruk