Het pentagram; de vijfpuntige ster.

Op de platenhoezen van een hele reeks bands vindt men occulte symbolen en voorstellingen tot en met afbeeldingen van demonische wezens. Het occulte symbool dat veruit het meest afgebeeld wordt is het pentagram ('ster der magiers'), dat dikwijls het kenteken van geheime gezelschappen was. Op de punt gezet, is het pentagram een symbool van het satanisme, waarbij de beide bovenste punten de hoorns van een geitenbok, dat wil zeggen satan symboliseren. Door het zogenoemde pentagram worden in de ceremoniële magie de demonen opgeroepen en bezworen.

Het figuur zelf heeft uiteraard geen macht. Maar het symboliseert datgene waarmee de drager zich wil identificeren. Op deze wijze getuigt het pentagram van een bepaalde geest die in de drager is.
Citaten:

Een brief aan teenager Heksen van dr Robert A Morey
·    Ik zie aan het pentagram dat je draagt en al je magische tovermiddelen dat je gelooft in de kracht van magie.Wellicht heb je een Wiccan vergadering bijgewoond, en heb je deel gehad aan sommige magische rituelen, ik weet het niet.
·    Maar er komen zoveel vragen bij me op. Heb je de energie van de maan al leren trekken? Heb je ooit al de macht gevoeld die op je komt? Aanbid je een speciale godin? Ben je al geinitieerd? Heb je al een Wicca naam? Heb je de hemel al beklommen? Ben je in de binnenste of buitenste cirkel? Heb je bloed gebruikt in je rituelen? Heb je ooit een familie geest aangeroepen?
·    De reden dat ik je schrijf is dat ik al dertig jaar het occulte bestudeer, en tot zekere conclusies gekomen ben..
·    Ik weet dat je het niet eens bent met een aantal conclusies omdat we samen andere paden bewandeld hebben. Maar ik heb getuigenissen gebruikt van hen die magie gebruikten in de hoogst mogelijke  regionen zoals de Golden Dawn en de O.T.O en toen ben ik tot geloof in Christus gekomen en nu afstand gedaan van magie.
·    Het enige wat ik je vraag is een erlijke overweging en seieuze aandacht voor de dingen die ik opnoem.Onthoud goed een niet getoetst geloof is en waardeloos geloof.
http://www.stichting-promise.nl/maatschappelijk/454.html


Ik was een satanist
Ik droeg een pentagram en ging helemaal in het zwart. Leren broek, lange zwarte jas, soms spikes om mijn hals. Mensen liepen in een boogje om mij heen, wat ik wel prettig vond. Ik luisterde naar muziek met anti-christelijke teksten en trapte een beetje rotzooi bij het uitgaan. Ik was trouwens niet aangesloten bij de kerk van Satan. Ik heb niet aan lagere of hogere magie gedaan en ik deed niet aan rituelen.
<http://www.solcon.nl/langeveld/keerpunt/l/laura-satanist.htm>
terug Antwoorden